Moroccanoil – масло за коса, което обожавам

by Габриела януари 28, 2016

Габриела Господинова масло за коса

Здравейте приятели,

Днес, ще ви разкажа за моя опит с  изключително нашумялото напоследък масло за коса – Мoroccanoil treatment. Продуктите използвам от приблизително 3 месеца. Получих ги на представяне на бранда в България, където попаднах благодарение на прекрасната Поли от PolinaSofia (Поли, ако четеш, благодаря <3).

Бранда разполага с доста разнообразен набор от продукти. Аз лично съм използвала шампоана им за повече обем и маслото.

Маслото има два варианта, Moroccanoil Treatment (води се за всеки тип коса) и Moroccanoil Treatment Light (което е за тънки коси). Аз изпробвах втория вариант и ми се отрази доста добре. Косата ми като цяло не е много тънка, но за разкош е боядисана след което и обезцветена заради омбрето, което си направих. Наложително е да полагам извънредни грижи за нея, тъй като се оплита и е изключително суха в краищата. Маслото слагам на леко влажна коса, преди да я изсуша. Ако уцелите точното количество, то попива идеално и не омазнява косата. Аз слагам приблизително колкото грахово зърно. Ефекта е изключително добър, косата става по мека, разресва се лесно, накъсва се по-малко. А аромата му е вълшебен и доста траен, поне 2 дни се усеща.

Друго преимущество е, че е мега икономичен. Моята опаковка е от 25 ml. За три месеца, при редовна употреба(3 пъти седмично) съм изразходила едва половината.

Пълният размер може да намерите ТУК, цената е 68 лв. Предлага се и в доста салони вече, но това е най-ниската цена, която успях да намеря.

Колкото до шампоана, никога не съм намирала такъв за обем, който да ми върши работа. Косата ми е  дълга и тежка, а до скоро беше подстригана на черта и това прави нещата още по-трудни. Обикновено на втория ден вече няма обем в корените. Този шампоан, също не успя да направи чудо. Като цяло е приятен, аромата му е много хубав и не дразни, иначе чувствителния ми скалп(предполагам,че е заради аргановото масло вътре), но определено не е моят шампоан. Ако имате по-къса или не толкова тежка коса, като моята, може да ви свърши повече работа, отколкото на мен.

Маслото се превърна в must have за мен и определено ще продължа да си го купувам. Вие имате ли впечатления от продуктите на Moroccanoil? Споделете в коментарите, кое масло използвате.

Love,

Габриела

You may also like

Leave a Comment