Седмица на брака и малко размисли по темата

by Габриела февруари 3, 2016

Габриела Господинова Седмица на брака

Здравейте, приятели,

Наближава един празник, който аз не обичам – Св. Валентин. Не го разбирам и не смятам и да започна, но това ще ви го разкажа друг път. Във фейсбук попаднах на една много готина инициатива, казва се Седмица на брака. Страницата във Фейсбус може да намерите ТУК. Ще се проведе  от 7 до 14 Февруари(това беше и причината да споделя ненавистта си към св.Валентин).
Всичко това се прави с една цел – да сe противодейства на разпада на обществото ни и да се борим успешно с проблемите, както в семейството, така и извън него.

Замислих се…Отгледана и възпитана съм в здраво и сплотено семейство. С голяма радост мога да споделя, че най,най,най близките ми хора не са само майка ми и баща ми, а цели 7 човека. Осъзнавам колко съм богата и благодаря всеки ден за тази благословия. Това най-вероятно е и причината да гледам по този начин на брака. Примера, който родителите ми са ми дали е определящ. Научиха ме, че когато е трудно не си тръгваш, а оставаш. Идеални семейства като от филмите няма. Неслучайно в гражданското ти казват „в добро и зло“. Частта „зло“ е неизменна част от ежедневието, като започнем от баналните всекидневни проблеми и стигнем до големи семейни, и не само, драми. Но ти си там, плътно до „твоя човек“ и се борите ЗАЕДНО, и чакате да дойде „добро-то“.

Защо е нужен подпис, за всичко това? Защото подписа е ОТГОВОРНОСТ. С него ти казваш на НЕГО(а и на себе си), че  от този момент нататък ще носиш отговорност не само за себе си, а за двама ви, както и за бъдещите ви деца. С подписа ТОЙ ти дава името си и ставате едно семейство. Едно цяло, една мерна единица.

Имам доста консервативно мнение по този въпрос и най-вероятно, много от вас няма да са съгласни. Но винаги ми е интересно да чуя и друга гледна точка. Така, че ще се радвам да споделите в коментарите вашето мнение по този въпрос и дали инициативата ви харесва.

Love,

G.

……………………………………………………………………………………………….

Тениска – Benetton

Яке – Guess

Червило – WYCON Cosmetics Bulgaria

Фотограф – Александра-Емили Кокова

Грим – Габриела Господинова

You may also like

2 коментара

Craft Factory февруари 3, 2016 at 4:22 pm

Напълно съгласна, освен това сватбите са чудесен празник!

Reply
Габриела февруари 5, 2016 at 6:52 am

Сватбата е страхотен празник, ако празнуваш страхотна и истинска любов. В противен случай, са просто позьорщина(мое мнение).

Reply

Leave a Comment