Love is…

by Габриела февруари 8, 2016

Габриела Господинова

Здравейте, приятели,

След броени дни е 14 Февруари – Трифон Зарезан, Свети Валентин или просто един нормален февруарски ден. За мен лично, като българи, трябва да наблегнем на частта свързана с виното, но последните години ставам свидетел на безумна вихрушка от цветя, подаръци, резервации за заведения и всичко това споделено МИНИМУМ веднъж във Facebook..

Има две причини поради, които не разбирам този „празник“ и цялата истерия покрай него.

Първо, България е страна с богата история и вековни традиции, прекрасни празници и обичаи. Наистина не разбирам, защо при наличието на прекрасен български празник, всички са обсебени да празнуват нечий чужд такъв. Колко от българите ще купят бутилка хубаво българско червено вино, за да отпразнуват деня на Свети Трифон, покровител на лозарите, винарите и кръчмарите, вместо за дадат „една торба с пари“ за вече изброените задължителни неща за днешния ден. Съгласна съм, че масата нямат лоза която да зарежат, но поне бутилка вино дължим на дедите, поне така мисля аз…
Втората, причина е: ЛЮБОВТА НЕ СЕ ПОКАЗВА В ЕДИН ЕДИНСТВЕН ДЕН И ТО С МАТЕРИАЛНИ БЛАГА!!!

Какво визирам…ами когато обичам, нямам нужда от причина, за да го покажа. Обичам всеки ден, час, секунда дори…усмихвам се на обичаните от мен хора, пиша малки бележки или SMS-и, обаждам се, за да им припомня, колко ми липсват. Да, цветята са нещо прекрасно, хубавата вечеря в приятна компания също, но ако е веднъж или два пъти в годината – БЛАГОДАРЯ! Смятам, че трябва да се научим да засвидетелстваме обичта си ежеминутно с отношение, мили думи и прекрасни жестове. И смятам, че Св.Валентин не единствения повод за това.

Упорито вярвам, че днес е просто поредния ден, в който да покажем колко обичаме близките си, и не само половинките си, ами всички, семейство, приятели, домашни любимци…а за да се чувствам обичана, не са ми нужни цветя, подаръци, резервации, претъпкани заведения….Нужен ми e любим човек, с който да си говоря до 5 сутринта…просто защото ни е хубаво да си говорим и имаме какво да си кажем, нужно ми е семейството, което е една малка лудница, но си е моята любима лудница….нужен ми е прекрасен приятел, с който да мислим еднакво и да ми напише нещо мило просто ей така…защото споделя мнението ми и мислите ми…Аз съм един много обичан и обичащ човек…и не само днес….

Вълшебен празник!

Love,

G.

……………………………………………………………………………………………….

Тениска – Benetton

Яке – Guess

Червило – WYCON Cosmetics Bulgaria

Фотограф – Александра-Емили Кокова

Грим – Габриела Господинова

 

You may also like

Leave a Comment