Коледни сладки с Двете елши

by Габриела декември 18, 2015

 

Габриеля Господинова
Здравейте приятели,

Тези дни бях на две много приятни работилнички при Двете елши. Днес, ще ви разкажа за една от тях, а съвсем скоро ще пиша и за другата.

Ето как, направихме, уникално красиви, коледни меденки. Коледа е най,най-любимият ми празник. Всяка година полагам много усилия, за да го направя вълшебен за мен и любимите ми хора. От няколко години опитвам да направя и красиви коледни сладки. Вкусни стават винаги, но все не успявам да ги украся, така че да изглеждат, както си ги представям. Стават хубави, но аматьорски. Та, тази година, съвсем случайно, попаднах на работилница за Коледни меденки с Ани от CakeWish, организирана от Двете елши.

Прекарахме три часа в магическия свят на коледните сладки, хапвахме, украсявахме, пак хапвахме и всичко това, под звуците на коледни песнички на Майкъл Бубле. Идилия! Ани беше приготвила сладките, от нас се искаше само да ги направим красиви(което btw хич не е лесна задача,эно пък е много приятна).

Украсата направихме с фондан, изрязан и оформен с различни формички и молдове. Основните неща, които трябва да знаете за украсата, са няколко.

  • Хубаво е, сладките да не са прекалено препечени, за да не са много тъмни.
  • Фондана се закрепя за сладката, като я намажете с малко вода(наистина малко, защото иначе ще стане лигаво).Може де използвате и сладко от кайсии или мед. Ние ползвахме вода.
  • Фондана принципно е бял, за да направите различни цветове, използвайте сладкарски бои.
  • С помощта на различни формички, изрязвате желаните елементи и декорирате сладките.
  • Фондана се разточва със специална сладкарска точилка или пък с точилката на баба. И двете ще свършат идеална работа. За да не залепне, се използва кокосово масло или нишесте.

Мисля, че това са основните правила. Всичко останало е желание и въображение. Най-вероятно съм пропуснала нещо, ако се сетя ще допълвам, а вие може да ми задавате въпроси в коментарите.

А сега ето и малко снимки 🙂

Love,

Габриела

 

Габриела Господинова

Габриела Господинова

Габриела Господинова

Габриела Господинова

Габриела Господинова

Габриела Господинова

Габриела Господинова

 

………………………………………………………………………………………………

Работилница – Двете елши

Водещ на работилницата – Ани от CakeWish

Снимки – Двете елши

2 коментара

Дарина Тодорова декември 16, 2016 at 11:08 am

Страхотни са! Благодаря за идеята. Браво!

Reply
Габриела декември 17, 2016 at 5:21 pm

Благодаря Ви! Ще се радвам да споделите снимка, ако изпробвате този начин на декориране.

Reply

Leave a Comment