Моята нова любов – Испания

by Габриела април 12, 2016

Габриела Господинова Испания

Здравейте, приятели,

След дълго отсъствие, тук в блога, ето ме отново на линия, заредена с много нова енергия и сили. В края на месец март и началото на април се разходих до слънчева Испания. Пътуването планувах от началото на годината. Нямах търпение да се откъсна от еднообразното ежедневие и да видя нови и красиви места.

За тези от вас, които плануват да посетят Испания, ще споделя, че пътувах с Wizzair и билета, за отиване и връщане с допълнителен багаж 23 кг. и избор на място, ми излезе приблизително 360 лв. Цената е направо идеална, като я сравня с тази на България еър(приблизително 800 лв.). Друго преимущество е, че моя полет беше директен до Валенсия, без да се прекачвам. Само да напомня, Ryneair ще имат полети до Валенсия в края на тази година и ще са доста евтини.

Габриела Господинова Испания

Във Валенсия останахме 4 дни. По мое мнение са крайно недостатъчни, ако имате възможност, отделете повече време, заслужава си. Градът е страхотен, има стара и нова част. Важно да спомена е, че движението е еднопосочно, което малко затруднява придвижването, ако сте с автомобил. Но до колкото разбрах, градският транспорт е много добре организиран и е значително по-лесно да го използвате, пред това да карате сами.

Габриела Господинова Испания

От самолета случайно снимах Град на изкуството и науката, без все още да знам какво е

Докато бяхме във Валенсия посетихме техния зоопарк – Biopark Valencia, Град на изкуството и науката, както и най-големия морски парк в Европа –Oceanografic Valencia. Последния ден се записахме на Free tour(тук може да намерите повече информация). С две думи free турове има в доста градове, включително и в София. Записваш се предварително на сайта, като за Валенсия има две опции. Казва се free tour, защото няма фиксирана цена, в края на обиколката, всеки сам преценява, колоко му е било полезно и интересно, и определя, каква цена да плати. Имам адски много снимки и какво да разкажа, ще направя отделен пост за всяко от местата.

P1000226

Габриела Господинова Испания

Oceanografic Valencia

Приблизително половин ден ни отне пътуването от Валенсия до другата ни спирка – Марбея(680 км.). Там останахме 5 дни. По крайбрежието на Андалусия мога да се разхождам с дни и няма да ми омръзне. Прекрасни плажове, изобилие от приятни заведения и изключителна храна. Ще посветя един пост и на тези 5 дни с повече подробности къде се разходихме.

Габриела Господинова Испания

Цялото пътуване беше прекрасно. Бях на уникални места и направих купища снимки(имах идеалната възможност да изпробвам новия апарат). Успях да си почина и да се заредя с много положителна енергия. Вече нямам търпение да посетя Испания отново.

Con amor,

Габриела

 

 

You may also like

Leave a Comment