Есенна декорация – DIY венец

by Габриела ноември 22, 2015

Есенен венец

 

Здравейте, приятели!

Днес ще ви покажа как да направите уникален есенен венец за декорация вкъщи. Аз имах удоволствието да на направя моя на едно много любимо за мен място, а именно при Галя от The Craft Factory. С нея се запознах съвсем случайно, точно заради този венец. Миналата година търсех в нета информация, как да си направя есенна декорация и в частност венец за вратата. Попаднах на нейния блог и видях, че организира различни работилници (както ги нарича тя). За жалост тази за венеца беше минала предната седмица, но това не ми попречи да харесам поне още 2, на които да отида. И така запознах се с Галя и от октомври миналата година до сега съм била на почти всички работилници, които организира. Правих свещи, както стандартни от парафин, така и от гел. Декорирах закачалки с декупаж, правихме и специален декупаж върху свещи за Коледа. И най-накрая, тази година, отново дойде време за есенна декорация и се записах на работилничката, която чаках една година (чакането си заслужаваше, венеца стана уникален).

И сега да ви разкажа, все пак, как направих този венец. Първо, какво ни беше необходимо: хартия в топли есенни цветове(по ваш избор), основа за венец, машинка за изрязване и шанца за изрязване на листа, дистрес мастила, както и апликатор за тях, карфици и ножица.

След като сте подбрали цветовете на хартията, разрязвате всеки лист А4 на две и започвате да правите „сандвичи“ с шанца. Прокарвате през машината и имате първите три листа. Повтаряте упражнението с всички цветни картони.

dayswithg.com

Изрязване на листата

Следващата стъпка е да намачкате леко листата и да ги оцветите по краищата с мастилата. Оцветявайте и ги мачкайте, докато харесате резултата. Ние използвахме мастила в червено, зелено и кафяво.

dayswithg.com

Оцветяване и намачкване на листата.

След като сме подготвили листата по този начин, започваме да ги закачаме едно по едно към основата за венец. Използвайте карфичките и нещо твърдо, за да ги забивате (след 20-то листо, започват да те болят пръстите). Аранжирайте ги както ви хареса, като се старайте да редувате цветове и форма. Вместо карфици може да използвате и топъл силикон, но тогава няма да можете да поправите, ако нещо не ви харесва.

dayswithg.com

Аранжиране на венеца

Така имаме вече готов венец за вратата, или в моя случай в хола, за да мога да си го гледам по често.

Надявам се да ви хареса!

Love,

Габриела

2 коментара

Craft Factory ноември 22, 2015 at 6:35 pm

Чакаме да видим и снимката на венеца в хола, Габи!

Reply
Габриела декември 1, 2015 at 8:26 am

Ще кача снимка още днес 🙂

Reply

Leave a Comment