Драгоманското блато през есента

by Габриела ноември 1, 2015
фотограф: Йордан Пачев

Драгоманско блато

 

Здравейте приятели,

В един от последните слънчеви дни за тази есен решихме да се разходим до една малко известна, но изключително красива дестинация.

Драгоманското блато е единствената изцяло запазена влажна зона в България. Намира се на 38 км. от София и си заслужава да отделите един следобед, за да го посетите. Интересно е, че в района на блатото се срещат приблизително 140 различни растителни вида, един от тях е изключително красивата водна лилия. Има голям брой птици, както много други животни. Като инфраструктура има изградена наблюдателна кула и дървена пътека, дълга приблизително 300 м. По нея може да се разходите, за да разгледате застрашени от изчезване видове, чийто дом е блатото. От двете страни на пътеката има и табели даващи допълнителна информация за флората и фауната. За голямо съжаление, се наложи последните 100 м. от мостчето да бъдат демонтирани, тъй като те са изгнили и опасни за преминаване. В момента има и кампания за събиране на средства за възстановяване на тази пътеката. Тук може да намерите повече информация, ако решите да подкрепите кампанията.

Есента е един от най-красивите сезони, поне за мен. Харесвам го, първо защото съм родена през октомври и второ, романтиката на топлите есенни следобеди изпълнени с паднали листа и топли напитки е неоспорима. Това е и най-подходящият сезон за разходка до блатото. Истинска наслада е за очите да наблюдаваш красотата на природата, незасегната от човешка ръка. Местността има изключителен заряд, ние бяхме там по залез, светлината придаваше много топлина на заобикалящото ни, а с думи е трудно да се опише разнообразието на цветове. С Данчо се опитахме да хванем тази магия в кадрите, които подготвихме за вас. Надяваме са да сме успели и да им се насладите поне наполовина, колкото ние, докато снимахме.фотограф: Йордан Пачев Габриела Господинова

фотограф: Йордан Пачев Габриела Господинова

фотограф: Йордан Пачев Габриела Господинова

фотограф: Йордан Пачев Габриела Господинова

фотограф: Йордан Пачев Габриела Господинова

фотограф: Йордан Пачев Габриела Господинова

…………………………………………………………………………………..

Панталон и риза – Mohito

Часовник – Fashion days

Обувки –  Pepina.

You may also like

2 коментара

Craft Factory ноември 11, 2015 at 8:13 am

Поздравления, блогът изглежда чудесно! Ще следя с интерес!

Reply
admin ноември 11, 2015 at 8:27 am

Благодаря, Галя!

Reply

Leave a Comment