Clinique Superbalanced Makeup Foundation Review

by Габриела април 13, 2016

 

Габриела Господинова Clinique Superbalanced

Clinique Superbalanced Makeup Foundation

Здравейте, момичета,

Днес реших да споделя моите впечатления от фон дьо тена на Clinique Superbalanced. Ползвам го вече два месеца и мога да споделя наблюдения.

Преди да го купя разговарях с консултантката в магазина(магазин на Estee Lauder и Clinique в Mall София). Момичето беше много любезно, ако имате колебания може да се посъветвате с нея. Моята кожа е смесена и търсех нещо, което да е подходящо и да регулира омазняването в Т-зоната, но да не изсушава останалата част от лицето. Моя цвят е 03 Ivory VF-N, избрах го след проба в магазина. За тези от вас, които се колебаят, ще дам един съвет как да пробвате дали цвета е подходящ за вашата кожа. Задължително отидете да пазарувате с чисто лице, без грим. Дали цвета е подходящ се пробва на лицето, в областта на бузата, на снимката по долу съм показа къде. Да пробвате по ръцете или друго място няма смисъл, защото между цвета на лицето и ръцете винаги има разлика, макар и малка. Изберете 3 нюанса, сложете ги на лицето си и този, който най-добре се прелива с кожата ви е подходящ. Има едно изключение, момичета, на които лицето и шията са различни, правилно е да изберете ФДТ, който да е с цвета на шията, за да не си личи разликата, когато го използвате. И винаги нанасяйте от ФДТ, както и от крема и на шията си. След като изберете цвят, или ако се колебаете между два цвята, вземете мостри. Консултантите рядко предлагат, но вие си поискайте, все пак инвестирате в продукт, който съвсем не е евтин. С мострите може да изпробвате колко дълго издържа продукта на вашата кожа, да се видите с него на слънчева светлина(в магазините осветлението понякога може да ви подведе).

Габриела Господинова Clinique Superbalanced

Габриела Господинова Clinique Superbalanced

Clinique Superbalanced Makeup Foundation

Така, след лиричното отклонение малко повече за ФДТ на Clinique.

  • Покритие – средно, за ежедневието аз, лично не обичам ФДТ-ни с мега покритие. Чувствам се като торта, затова ако имам нещо да прикривам ползвам продукт със средно покритие. Ако пък кожата ми е в добро състояние дори посягам към BB крем.
  • Формула – oil-free. Контролира добре излишното омазняване в Т-зоната, абсорбира излишния себум, но не пресушава по сухите части на лицето.
  • Трайност – на мен ми издържа приблизително 8 часа в доста добро състояние. За да има добра трайност го фиксирайте с трансперантна пудра.
  • Нанасяне – предпочитам да го нанасям върху дневният ми крем на A-derma, като основа. Нанасям го с пръсти, тъй като е доста течен, а за да е идеално разнесен довършвам с четка за ФДТ на INGLOT.
  • Опаковка – шишенцето е стъклено, тежко, но няма дозатор. Гърлото е доста широко и винаги има шанс да изсипете прекалено голямо количество продукт, който не е много хигиенично да връщате обратно.
  • Количество – 30 мл.
  • Слънцезащита – няма.
  • Аромат – няма. Това е едно от нещата, заради които предпочитам продуктите на Clinique пред тези на Estee Lauder. Като формула адски много си приличат, но при Clinique не са добавени никакви аромати и са дерматологично тествани.
  • Цена – в магазините е приблизително 60 лв., в нета го има за 45 лв.

За да обобщя, страхотен продукт. Бих го купила отново. Много подходящ за смесен тип кожа, с изключително голямо разнообразие на цветове. Доста е икономичен и определено се заслужава цената. Само опаковката малко куца, но се преживява заради страхотната формула.

Габриела Господинова Clinique Superbalanced

Love,

G.

You may also like

2 коментара

Мери-Бери април 14, 2016 at 7:26 am

ОООО! Гледах го този ФДТ аз, като върл фен на Clinique и май май, ме нави. Ще го погледна пак.
Само ме дразни, че няма дозатор. Що за глупост? Вярно, че с помпичка е доста трудно да изхабиш цялото количество, но при възможността да се излее съдържимото, май е по-практично да има дозатор.
Прекрасни снимки и прекрасен пост.

Reply
Габриела април 14, 2016 at 1:51 pm

хихихи 🙂 Какво съвпадение, аз пък мисля да взема Трите стъпки на Clinique, за да ги пробвам, след като прочетох последния ти пост :)) А колкото до дозатора, доста неудобно е, но продукта си залужава да игнорираш това неудобство. Пък аз няма да престана да се надявам, все пак да му сменят опаковката и да сложат дозатор.
Благодаря за милите думи, много ме трогна :*

Reply

Leave a Comment