Биодерма – грижа през студените месеци

by Габриела февруари 25, 2016

Габриела Господинова Биодерма

Здравейте момичета,

Днес искам да ви споделя няколко от продуктите, които използвам тази зима за грижа за кожата. Всички знаем, че през студените месеци, кожата ни се нуждае от допълнителна грижа и хидратация. Кожата ми, по цялото тяло(изключвам лицето), е много суха. Често ми се случва, вечер след душ, да нанеса лосион за тяло и на сутринта кожата ми да е отново много суха, дори да се бели. Това е причината да потърся козметика, която да ми помогне с този проблем.

Консултирах се с едно от момичетата в близката аптека и се оказа, че и тя има подобен проблем. Предложи ми да взела душ крем, без сапун, както и силно овлажняващ лосион от серията на БИОДЕРМА.

Избрах подхранващ душ крем за нормална до суха чувствителна кожа, тъй като не съдържа сапун(употребата на сапун изсушава допълнително кожата, защото той е с високо рН и е алкален). Няма парабени и е подходящ както за лице така и тяло. Аз лично го използвам само за тялото. Като цяло съм доволна от него. Измива добре, наистина не изсушава кожата и това се усеща. Аромата е деликатен и много приятен. Опаковката е доста удобна, тъй като е с помпичка. Няколко натискания са ми напълно достатъчни за цялото тяло. Имайте предвид, че се пени малко по-малко от нормален душ гел (което е обяснимо, при липсата на сапун) и в началото използвах малко по-голяма количество, докато свикна. Иначе е доста икономичен. Опаковка от 500ml ползвам от началото на Януари и съм едва на 1/2 от нея. Само за сравнение нормален душ гел в същата разфасовка изчезва за месец.

Габриела Господинова Биодерма

Следващият продукт, който взех да изпробвам е емолиент за атопична кожа. Избрах по-малката опаковка(75ml), за да видя как ще се отрази на моята кожа. Нанасям го на подсушена кожа, след душ. Попива изключително бързо, не оставя мазни петна, не цапа и не лепка. Използвам го преди да си легна и на сутринта кожата ми е мека и няма следи от изсушаването. Тази опаковка ми стигна за приблизително месец. Сега планирам да си купя по-голямата разфасовка, която е и значително по-скъпа, но определено си заслужава парите.

Габриела Господинова Биодерма

И последният продукт на Биодерма е балсам за устни Atoderm Levres. В аптеки Медея ги продаваха в комплект по два броя и струваха приблизително 12-13 лв. Това, че се предлагаха по две, беше идеалното решение за мен, защото единия оставих на нощното ми шкафче, а другия нося винаги със себе си. Повечето хора не излизат от вкъщи без телефон, ключове, пари…, аз не излизам без балсам за устни. Знам, че звучи абсурдно, но едно от нещата, които мразя е да са ми сухи устните, създава ми изключителен дискомфорт. Та, балсамчето е предназначено за много сухи устни и аз съм изключително доволна от него. Всяка зима, независимо от балсамите, които ползвам устните ми изсъхват и дори се нацепват на моменти. Напълно искрено, тази зима, не съм имала този проблем. Много ми харесва, че самият балсам не е тежък и не лепка, хидратира изключително добре, за доста дълго време. Аз лично го използвам и като основа за устни, преди да нанеса червило или гланц.

Габриела Господинова Биодерма

Това са моите must have за тази зима. А вие, на какво заложихте в грижата за кожата? Ще се радвам да споделите в коментарите.

Love,

G.

You may also like

Leave a Comment