A-derma и грижа за кожата ми през зимата

by Габриела февруари 2, 2016

Габриела Господинова a-derma

Здравейте момичета,

Днес ще споделя с вас кремчето за лице, на което разчитам през зимата. Кожата ми е смесена, но през студените месеци има нужда от хидратация и защита. Попаднах на този крем и изобщо на този бранд в блога на Antoinette Pepe от Letters ot A. Поста й по темата може да видите тук.  

Габриела Господинова a-derma

За да е подходящ за моята кожа, избрах по-лекия вариант на крема A-derma HYDRALBA. Той е предназначен за нормален към смесен тип кожа. Няма парабени в състава си, което също ми хареса. Съдържа витамин Е и екстракт от кълн от Овес. Не знам за вас, но през зимата кожата ми става значително по-суха и започва да ми опъва на нивото на бузите. Това е и едно от нещата, с които исках да се преборя. Като цяло самото кремче не е много гъсто или пък тежко. Формулата му е доста лека и лесно се разнася по лицето. Има много приятен и деликатен аромат. Попива изненадващо бързо и не оставя лепкави следи след себе си. Ползвах го приблизително два месеца и виждам и усещам разлика. В продължение на няколко седмици имах нещо като малък обрив от едната страна на челюстта, сега и той е изчезнал. Кремчето хидратира и прави кожата по-мека, а тъй като не е мазен е подходящ и за основа за грим. Аз го нанасям, изкачвам да попие и тогава слагам фон дьо тен-а, така гримът ми издържа цял ден. Може да го намерите в аптеките, като в Ремедиум е приблизително 27лв.

Габриела Господинова a-derma

Другият продукт на A-DERMA, който изпробвах е мицеларната им вода – SENSIFLUID. От 3, та дори 4 години ползвам тази на Биодерма(излишно е да ви казвам колко добър продукт е), но реших да пробвам нещо ново. Като цяло продукта не е лош, почиства лицето добре. Аз лично използвам мицеларната вода за почистване, а не за премахване на грим, тъй като за това имам чудесен дегримьор. Вярвам, че точно за това е предназначена, да премахне остатъците от замърсяване и грим по лицето, след като сме махнали грима. Но тази мицеларна вода се предлага като почистваща, демакиираща вода за чувствителна кожа. Почиства кожата доста добре и в същото време не я пресушава, пробвах я и за премахване на грим, но не успя да премахне спиралата ми. Имам още един проблем с нея – аромата не ми допада. Не съм сигурна на какво точно мирише(нещо подобно на восък, но не съм сигурна), но определено ни ми е приятно и това е причината, поради която спрях да я използвам. Препоръчвам ви да проверите дали този аромат ще ви допадне преди да си я купите. Иначе може да я намерите отново във всички аптеки, а най-ниската цена, на която попаднах, отново е в Ремедиум – 19лв.

Ще се радвам ако споделите вашите впечатления от този бранд.

Love,

G.

 

You may also like

Leave a Comment