5 неща, които не съм планирала, но ми се случиха през 2017

by Габриела януари 16, 2018

2017 gabriela gospodinova days with g габриела господинова

В края на всяка година си поставям цели за следващата и правя равносметка, как съм се справила с изминалата. Ако трябва да съм честна, никога не съм изпълнявала 100% от целите си. Понякога, дори прехвърлям част от тях за следващата година. Просто има неща, на които трябва да им дойде времето. Така мисля аз.

Тази година реших да направя една по-различна равносметка, а именно 5 неща, който не са били в списъка ми с цели за 2017г., но въпреки това се случиха.

1.Преместих се да живея извън България.

С най-близката ми приятелка мечтаехме да отидем на екскурзия в Испания, когато завършим училище. По късно,  учих испански език в университета. Интересното е, че никога не съм си представяла, че някога ще живея там. Не съм си го поставяла и за цел, но се случи. Случи се и сега съм повече от щастлива. Опитвам се ежедневно да бъда благодарна, за красотата, която ме заобикаля и за възможността да опозная Испания от близо.

2.Започнах да готвя ежедневно.

Докато живеехме в България, се хранехме предимно навън или поръчвахме храна. Рядко готвех, не защото не мога или не искам, просто такова ни беше ежедневието(не,че аз съм правила много усилия, за да го променя). Та, когато живееш на ново място, се налага да свикнеш с много нови неща. Едно от тях е храната. Испанската кухня е доста по различна от предпочитанията ми и се наложи да направя нещо по въпроса. Запретнах ръкави и започнах да приготвям храна, която и двамата с моя приятел харесваме. Естествено, че експериментираме с тяхната кухня, но понякога просто ти се ядът пълнени чушки 😀

3.Изгледах всички епизоди на „Приятели“ и „Сексът и градът“. 

Преди години исках да изгледам всички серии на „Сексът и градът“ и на „Приятели“. Естествено, не успях да намеря достатъчно време за това. Тази година, обаче успях и то без да го планирам. Слагам отметка и на двата сериала.

4.Преборих се със себе си.

Аз съм от хората, който имат нужда от корени и то доста дълбоки, за да бъда спокойна. Изключително съм привързана към семейството и приятелите си. Да живея на хиляди километри от тях и да ги виждам два пъти в годината е огромно изпитание за мен. Дори съм си мислела, че е изпитание, с което няма да се справя. Е, справих се и още съм жива 😀

5.Всеки ден се разхождам по плажа.

Като дете мечтаех с нашите да се преместим да живеем на брега на морето. Обожавам морето, шумът на вълните, мирисът му. Мечтаех всяка сутрин да се разхождам по плажа,  докато няма никой. Искаше ми се да мога ежедневно да пия сутрешното си кафе на пясъка. Виждаше ми си много романтично. Тази година и това ми се случи, старая се всеки ден да отделям време за това. От както включих тази стъпка в сутрешната си рутина, се чувствам доста по продуктивна и всеки ден започва с усмивка.

Този пост стана малко по-личен отколкото го планирах, но какво да се прави. Надявам се да ви е бил интересен. Споделете ми какво ви се случи през 2017, без да го планирате?

Love,

G.

You may also like

Leave a Comment